Haberler

Camlarda Lekeler Oluşması

Camlarda Lekeler Oluşması

Pakduş
14 Ocak 2021

Camlarda oluşan lekeler banyolarımızın günümüzde duş kabin olmazsa olmazı haline gelmiştir. Mekânın kuru ve temiz kalmasını sağladığı gibi duş sonrası camlarda oluşan lekeler hoş bir görüntü içermemektedir. Bunu önlemek için birkaç alternatif uygulama bulunmaktadır. Cama el sürdüğünüzde pürüzsüz gibi görünse de yüzeyi gözle görünmeyen girinti ve çıkıntılara sahiptir. Bu yapı zamanla kireç, şampuan, sabun vb. lekeleri oluşmasına sebep olur. Bunların oluşmaması için su kaydırma ve kolay temizleme özelliği olan ürünler cam yüzeyine uygulanarak yüzeyin pürüzsüz bir hale getirip temizliği kolaylaştırmaktadır. Bu uygulama yapılan camlar nemli bir bezle silindiğinde üzerindeki lekeler kolayca çıkar.

Bu silme esnasında kullanılan herhangi bir kimyasal temizlik malzemesi uygulamaya zarar verir ve özelliğini yitirir. Doğru temizlik yapıldığında 2 ila 3 sene bu özelliğini korur bu uygulamanın yerinde tekrar yapılması mümkündür. Aslında duş aldıktan sonra camlarımızdaki sabun, şampuan köpüklerini el duşuyla durulayıp çek çek diye tabir ettiğimiz aparat yardımıyla kurularsak camlarımız her zaman temiz kalır.

Gelelim kirlenmiş veya kireçlenmiş camlarımızın temizliğine. Bunun için üretilmiş temizlik malzemeleri olmakla birlikte marketten alacağımız beyaz sirke bu sıkıntınızı gidermekte yardımcı olacaktır.